SRL: Sinä olet tärkeä -seminaari 31.8.2024

31.8.2024

Jokainen on tärkeä, todettiin 31.8.2024 Suomen Ratsastajainliiton Horse & Rider Sinä olet tärkeä -seminaarissa Tampereella. Lapland Hotels Tampere tarjosi mukavat puitteet ja hyvää ruokaa aiheesta kiinnostuneille SRL:n jäsenille ja seurastamme olikin mukavasti aktiiveja paikalla.

Urheilupsykologi Anna Andersén aloitti seminaarin aiheella Jokainen on tärkeä - Sinä olet tärkeä (ja tietenkin myös hevonen on tärkeä). Andersén puhui myötäinnosta: huomaa toisten onnistumiset ja ilot, eläydytään mukana ja tehdään myötäelämistä ilmaisevia tekoja. Hän haastoi jokaisen tuomaan hyvää fiilistä ratsastusyhteisöön pienillä teoilla, kuten hymyllä, ystävällisyydellä ja auttamisella.

SRL:n hallinto- ja kehityspäällikkö Kaisa  Kähön aiheena oli yhdenvertaisuus ja vastuullisuus. Hän korosti, että yhdenvertaisuus on humaania muiden kohtaamista ja huomioimista. Myös meillä GWR:ssä halutaan taata yhdenvertainen ja turvallinen harrastusilmapiiri kaikille. Olethan jo tutustunut turvallisemman tilan periaatteisiimme?

Fysioterapeutti Sonja Auvisen teemana oli Hyvinvoiva, ratsastava keho. Hän korosti oheisliikunnan ja -liikkumisen merkitystä kuudesta eri näkökulmasta: tasapaino, kehonhallinta, kestävyys, motoriikka liikkuvuus ja reaktiokyky. Hän antoi luvan tehdä asioita konkreettisesti "vasemmalla kädellä", sillä se parantaa sekä tasapainoa että motoriikkaa. Tärkein ohje lajiharjoittelun ulkopuoliseen liikuntaan on kuitenkin "ei väliä mitä teet, kunhan teet". Ratsastajainliiton kuntohaaste tulee taas 2025 - Olemmehan mekin mukana?

Somevaikuttaja Kaktu Kuparinen kertoi pysäyttäviä kokemuksiaan somekiusaamisesta. Hän painotti, jokaisen vastuuta fiksussa (some)viestinnässä ja kertoi omat keinonsa selvitä stressaavassa, vuosia jatkuneessa kiusaamiskierteessä.

Seminaarin yhteistyökumppani Horse & Rider esitteli turvallisen ja tyylikkään syksyn tuotteita ja saimme myös nähdä paukkuturvaliividemon. Lisäksi Pirkanmaan maakuntajohtaja Anne-Mari Auvinen toi tervehdyksen alueeltamme. Seminaari päättyi Kansanedustaja Sofia Vikmanin haastatteluun. Haastattelemassa SRL:n vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Emmi Korpiola.

Lisää kuvia ja turvaliividemovidron löydät instasta @goodwill_riders.
 

Turvallista syksyä - Jokainen on tärkeä !

GWR Hallitus